REVIEW. De MicFlip-kabel: kop noch staart
Foto: *
Erger je je ook zo aan die oplaadkabels die maar op één manier in je smartphone passen? Dan is de MicFlip je nieuwe beste vriend.

Een omkeerbare connector die je op twee manieren kan inpluggen, is uiteraard niet helemaal nieuw. Bij Apple lukt dat al sinds de iPhone 5 via de zogeheten Lightning-stekker, en ook de vorig jaar geïntroduceerde Type C USB-connector biedt hetzelfde gebruiksgemak. Die handige plug breekt echter maar langzaam door. Zelfs marktleider Samsung had tot voor kort geen enkele smartphone met USB-C. De Galaxy Note 7 bracht daar begin augustus eindelijk verandering in.

Past altijd, aan beide kanten

Het overgrote deel van de Android- en Windows Phone-toestellen beschikt dus nog steeds over de klassieke ‘eenzijdige’ microUSB-connector. Met de MicFlip merk je echter geen enkel verschil meer tussen je oude aansluiting en een moderne Lightning- of USB-C-poort: de plug past altijd! En het wordt nog beter, want behalve de microUSB-stekker is ook de gewone (Type-A) USB-connector aan het andere uiteinde van de kabel perfect omkeerbaar. Zo plug je je smartphone blindelings achterin een computer, een powerbank (reservebatterij) of muziekinstallatie.

Beide pluggen zijn een knap staaltje engineering. Bij het inpluggen van de ‘gewone’ USB-connector voel je misschien iets meer weerstand dan bij een standaardkabel, maar dat leverde tijdens onze test verder geen problemen op. De MicFlip is duidelijk gemaakt van hoogwaardige materialen en de connectors zijn zelfs verguld. Dit voorkomt oxidatie en bijgevolg ook een slecht contact. De twee meter lange kabel wordt beschermd door een (vuurrode) kous van gevlochten nylon en is voldoende stug om niet in de knoop te raken.

Voor een duurzame USB-kabel die je onmogelijk nog verkeerd kan inpluggen, ben je bij de MicFlip dus helemaal aan het juiste adres. Voor twee stuks betaal je 30 dollar of omgerekend zo’n 26 euro, verzendkosten inbegrepen.