Nasri trekt op huurbasis naar Sevilla, Mangala naar Valencia
Foto: Photo News
De Franse middenvelder Samir Nasri wordt door zijn club Manchester City voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Spaanse Sevilla, winnaar van de laatste drie edities van de Europa League. Eliaquim Mangala wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Valencia.

Nasri was sinds 2011 aan de slag in het Etihad Stadium en won met de Citizens twee Premier League-titels en een League Cup. Voordien verdedigde hij de kleuren van Olympique Marseille en Arsenal. Onder de nieuwe City-coach Pep Guardiola kwam Nasri steeds minder aan spelen toe. Afgelopen weekend tegen West Ham speelde hij pas zijn eerste minuten van het lopende seizoen. De 29-jarige Nasri speelde ook 41 interlands voor Frankrijk. Maar na enkele schandalen besloot hij in 2014 te stoppen als international.

De 25-jarige Mangala speelde sinds augustus 2014 voor City, maar slaagde er niet in een vaste stek in de defensie af te dwingen. Nu hoopt de Franse international zijn carrière een boost te geven bij Valencia.

Mangala, die opgroeide in België en zijn jeugdopleiding bij onder meer UR Namen kreeg, brak door bij Standard Luik. Nadat hij aan de boorden van de Maas de landstitel, Belgische beker en Supercup pakte, versierde de verdediger in 2011 een transfer naar Porto. In 2014 kwam Manchester City hem in Portugal wegplukken. Mangala telt acht selecties bij de Franse nationale ploeg. Hij maakte deel uit van de EK-selectie, maar bondscoach Didier Deschamps gunde de ex-Rouche slechts een handvol speelminuten tijdens het toernooi.

Valencia kon dit seizoen nog geen punten pakken in de Primera Division. Na twee speeldagen staat het team van trainer Pako Ayestarán, dat met Zakaria Bakkali één Belg in de rangen telt, dan ook laatste.

Eerder vandaag leende Manchester City ook al Joe Hart (Torino) en Wilfried Bony (Stoke City) uit.