Obama wordt redacteur bij Wired
Foto: AP

Het Amerikaans maandblad Wired heeft opnieuw een grote naam gestrikt als gastredacteur. Voor het novembernummer zal president Barack Obama schrijven over het thema ‘grenzen’.

Wired, het maandelijks verschijnend Amerikaans tijdschrift dat bericht over de invloed van technologie op cultuur, economie en politiek, pakt uit met alweer een straffe gastredacteur. Na Bill Gates, J.J. Abrams, Christopher Nolan en Serena Williams zal niemand minder dan president Barack Obama een bijdrage leveren aan het magazine.

Het novembernummer waarvoor Obama zal schrijven, staat volledig in het teken van ‘grenzen’. De president wil zich richten op de toekomst en onder meer de persoonlijke, lokale, nationale, globale en interplanetaire grenzen belichten waarmee de mensheid in aanraking zal komen.

Naar aanleiding van het themanummer organiseert het Witte Huis in samenwerking met de Universiteit van Pittsburgh en de Carnegie Mellon Universiteit op 13 oktober een conferentie die vijf grenzen van innovatie zal bespreken, waaronder artificiële intelligentie, klimaatverandering en gezondheidszorg.