Lombaerts maakt zich op voor extra jaar Zenit, Anderlecht lonkt naar Serviër
Foto: Photo News
Het transferdossier van Nicolas Lombaerts naar Anderlecht lijkt gesloten. Anderlecht wilde niet verder gaan dan een bod van twee miljoen euro voor de 39-voudige international en dat was voor Zenit Sint-Petersburg onaanvaardbaar. Lombaerts maakt zich daarom op voor een extra jaar in Rusland.

Lombaerts moest de defensieve patron van Anderlecht worden, maar de onderhandelingen tussen paars-wit en Zenit verliepen al een hele poos moeizaam. Het struikelblok was de transferprijs. Anderlecht wilde niet verder gaan dan twee miljoen euro, een prijs die onbespreekbaar was voor de Russen. “We hebben ons bod nog serieus verbeterd, maar Zenit heeft dat geweigerd”, zei Herman Van Holsbeeck aan VTM NIEUWS.  "Met Russen weet je natuurlijk nooit, maar Nicolas Lombaerts zal bij Zenit moeten blijven.”

Bij Zenit Sint-Petersburg waren ze ook niet erg gehaast in het dossier-Lombaerts. De Russen wilden de  transfers van Witsel (Juventus) en Ezequiel Garay (Valencia, Chelsea of Benfica) afronden, want dat gaat om tientallen miljoenen euro’s. Lombaerts bereidt zich momenteel met de Rode Duivels voor op de oefenmatch van morgen tegen Spanje.

Gisteren raakte ook al bekend dat Anderlecht naast verdediger Jakub Brabec grijpt. De Tsjech trekt naar Racing Genk. Kara Mbodj lijkt dan weer wel bij paars-wit te blijven.

Ruilt Anderlecht Lukebakio voor Spajic (Toulouse)?

Anderlecht is van plan om Dodi Lukebakio voor één seizoen bij het Franse Toulouse te stallen. In ruil zou een verdediger van de Franse ploeg naar het Astridpark komen.  Vermoedelijk gaat het om de Serviër Uros Spajic (23 jaar), een stevige verdediger.