De Canadese twintigers Isabelle Lagacé en Mélina Roberge riskeren levenslang, nadat in hun bagage tientallen kilo’s cocaïne aangetroffen werden. Of hoe hun prachtige wereldreis eindigde in een Australische gevangenis.

De MS Sea Princess werd afgelopen weekend bij aankomst in de haven van Sidney opgewacht door agenten met drugshonden. De Canadese grenspolitie en de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst hadden de Australische collega’s verwittigd dat er zich reizigers met een ‘hoog risico’ onder de 1.800 passagiers bevonden.

In de hut van de Canadezen Andre Jorge Tamine (63), Isabelle Lagacé (28) en Mélina Roberge (22) werden koffers met in totaal 95 kilogram cocaïne aangetroffen. Het gaat om de grootste drugsvangst ooit op een schip of vliegtuig in Australië.

Of de drie - die geen strafblad hebben - elkaar kenden, is onduidelijk. Jacques Lagacé stelt alvast dat zijn dochter nooit over Tamine gesproken heeft. Hij heeft geen idee wat er gebeurd kan zijn. 'Ik ben in shock.' 

Straatwaarde van 20 miljoen euro

De speurders onderzoeken ook nog of de Canadezen de drugs al bij zich hadden toen ze aan boord gingen in het Britse Southampton, waar de cruise vertrok, of ze onderweg aan boord kwamen bij één van de stops in verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

De drie werden onmiddellijk gearresteerd en beschuldigd van het importeren van commerciële hoeveelheden aan cocaïne. Ze riskeren een levenslange gevangenisstraf. De 95 kilogram zou in Australië, waar de drugsprijzen volgens de Verenigde Naties tot de hoogste ter wereld behoren, een straatwaarde van meer dan 20 miljoen euro hebben.

Reis gedocumenteerd op sociale media

Lagace en Roberge hadden de voorbije twee maanden de tijd van hun leven op de cruise, die ongeveer 18.000 euro per persoon kost. Op de Instagram-pagina van Roberge staan onder andere foto’s van een ritje met de quad in Peru, een zwempartij op Bermuda, irish coffee in Ierland en Times Square in New York.

Hoe droomcruise een nachtmerrie werd
Foto: Instagram
Hoe droomcruise een nachtmerrie werd
Foto: Instagram
Hoe droomcruise een nachtmerrie werd
Foto: Instagram