Zien. Pirelli-kalender kiest opnieuw voor minder bloot en meer talent
Foto: Instagram
Er wordt momenteel volop gewerkt aan de bekende kalender van de bandenproducent Pirelli. Die sloeg vorig jaar een nieuwe weg in door de traditie van halfnaakte topmodellen overboord te kieperen en meer op talent te focussen. Toen sierden onder andere Serena Williams, Amy Schumer en Yoko Ono de kalender, voor 2017 werd gekozen voor talentvolle actrices om de maanden op te luisteren.

Voor de Pirelli-kalender van 2017 werd gekozen voor een reeks actrices in plaats van de klassieke halfnaakte schoonheden waar de bandenproducent in het verleden haast altijd mee uitpakte. Met onder meer Nicole Kidman, Uma Thurman, Kate Winslet, Julianne Moore, Robin Wright, Rooney Mara, Lupita Nyong'o, Penelope Cruz, Jessica Chastain, Lea Seydoux, Zhang Ziyi en Charlotte Rampling werd voor acteertalent gekozen en vrouwen van alle leeftijden. Zo is Alicia Vikander (27) de jongste die op de kalender zal prijken en Helen Mirren (71) de oudste. 

Fotograaf van dienst is Duitser Peter Lindbergh die ook al de fotoshoots deed voor de edities van 1996 en 2002. Hij is daarmee de eerste fotograaf die voor de derde keer werd gevraagd en hij lijkt helemaal mee te zijn met de metamorfose die de kalender onderging. 'Talent is belangrijker dan een fantastisch lijf', zei Lindbergh daarover in Vogue.

De Pirelli-kalender komt op 29 november uit, maar is naar goede gewoonte niet in de handel verkrijgbaar. Zoals steeds is het hebbeding voorbehouden voor de happy few die het als relatiegeschenk krijgen van de Italiaanse bandenproducent. Op sociale media zijn er alvast wel al wat beelden gelekt dus we kunnen toch al een glimp opvangen van hoe de kalender er zal uitzien. 

 

@pirelli has revealed a first behind the scenes look at its 44th calendar, this time through the lens of legendary @therealpeterlindbergh.

Een foto die is geplaatst door Photographer's Agency ?? (@2bmanagement) op

 

 

 

 

 

?? by @therealpeterlindbergh #penelopecruz #pirelli #photography

Een foto die is geplaatst door Mínníe Crúz (@theminniecruz) op