Juventus lijkt pleit om Witsel te winnen van Chelsea
Foto: Photo News
Om middernacht sluit de transfermarkt, maar zeker één Rode Duivel wacht nog een toptransfer. Axel Witsel (27) was gisteren een hele dag onderwerp van een opbod tussen Juventus en Chelsea, maar ’s avonds trok de middenvelder toch naar Turijn voor zijn medische tests. Als The Blues de deal niet meer kapen, kiest Witsel voor de Oude Dame.

Donderdag moet Witsel eigenlijk in actie komen met België in de oefeninterland tegen Spanje, maar de middenvelder zit met zijn hoofd letterlijk bij Juve. De flirt van de 27-jarige Witsel met Juventus is niet nieuw. De 'Oude Dame' hengelt al een tijdje achter de diensten van de polyvalente middenvelder, die deze zomer duidelijk maakte dat hij wil vertrekken uit Rusland. Zijn contract in Rusland loopt af op 30 juni 2017, waardoor Zenit niet weigerachtig stond ten opzichte van een transfer.  “We praten met ­Juventus over Witsel”, stelde ­Zenit-coach Mircea Lucescu. 'We hadden eerder een mooi aanbod van Everton, maar dat heeft de speler geweigerd. Nu moeten we zien of we een akkoord vinden met Juve.'

Voormalig Gouden Schoen Witsel verkaste in de zomer van 2011 voor 9 miljoen euro van Standard naar Benfica. Een jaar later trok hij voor maar liefst 40 miljoen euro van de Portugese club naar Zenit Sint-Petersburg. Volgens Sky Italia zou Juventus bereid zijn om 18 miljoen euro + 3 miljoen euro bonussen te betalen voor de Rode Duivel. Bij de Italiaanse kampioen zou de Belg Paul Pogba moeten vervangen, die voor 120 miljoen naar Manchester United trok.

Kaper op de kust: Chelsea

Maar er is toch nog een kaper op de kust. En niet de minste: Chelsea. De Londenaren zitten eveneens op een berg geld. En omdat Diego Costa niet wegraakt, verlegden ze hun aandacht van nog een nieuwe spits naar een nieuwe middenvelder (Witsel) en een nieuwe verdediger (Garay, eveneens Zenit). Het is typisch voor The Blues om een deal te ­kapen eens die in de laatste rechte lijn zit.

De Londense topclub was in Sint-Petersburg en begon een opbod tegen Juventus, waardoor de prijs van de Rode Duivel wellicht nog steeg. Chelsea-coach Antonio Conté zelf drong aan op de komst van de tactisch gedisciplineerde Belg. Eerder had hij gemikt op Radja Nainggolan, maar dat mislukte. De Fransman N’golo Kanté kwam over van Leicester, maar Witsel paste ­blijkbaar ook nog in het budget. Chelsea lijkt echter  aan het kortste eind te zullen trekken nu de Belg op het vliegtuig naar Turijn gesignaleerd werd voor zijn medische tests.