Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer krijgen pak slaag in eerste ronde US Open
Foto: Photo News

Het US Open eindigde voor Kirsten Flipkens (WTA-56) en Yanina Wickmayer (WTA-38) dinsdag al in de eerste ronde. De 30-jarige Flipkens bleek niet opgewassen tegen het Roemeense vijfde reekshoofd Simona Halep (WTA-5). Die maakte er in net geen uur (59 minuten) 6-0 en 6-2 van. Bij 5-0 in de tweede set redde Flipkens een matchbal om een dubbele 6-0 te vermijden. Wickmayer moest in 1 uur en 7 minuten met 6-3 en 6-2 het onderspit delven voor de Duitse Julia Görges (WTA-64).

Het is de vijfde keer - en de vierde keer op rij - op acht deelnames dat Flipkens in de eerste ronde sneuvelt in Flushing Meadows. Twee keer werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld, één keer in de derde. Dinsdag leed de halvefinaliste van Wimbledon 2013 haar 21e nederlaag van het seizoen. Daar staan 27 overwinningen tegenover. Om een plaats in de zestiende finales neemt de 24-jarige Halep, vorig jaar halvefinaliste, het op tegen de winnares van de partij tussen de Tsjechische Lucie Safarova (WTA-44) en de Australische Daria Gavrilova (WTA-45).

Ook Yanina Wickmayer gaat er in eerste ronde uit

Yanina Wickmayer (WTA-38) is er net als Flipkens niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het US Open te plaatsen. De 26-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 7 minuten met 6-3 en 6-2 het onderspit delven voor de Duitse Julia Görges (WTA-64).

Wickmayer bereikte in 2009 bij haar tweede deelname de halve finales van het US Open, maar kon dat succes nooit herhalen. Na nog een achtste finale in 2010 ging ze er de jongste zes edities drie keer in de eerste en drie keer in de tweede ronde uit. Dinsdag leed ze in Flushing Meadows haar 21e nederlaag van het seizoen. Daar staan 18 overwinningen tegenover. Midden juli bracht Wickmayer nog het WTA-toernooi van Washington op haar palmares, maar daarna sneuvelde ze ook in Montreal en op de Spelen in Rio in de eerste ronde.

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer krijgen pak slaag in eerste ronde US Open
Foto: BELGA

Na de uitschakeling van Kirsten Flipkens (WTA-56), Alison Van Uytvanck (WTA-112) en Elise Mertens (WTA-137) was Wickmayer de laatste Belgische in het toernooi. Bij de mannen is Steve Darcis (ATP-106) na de verrassende uitschakeling van David Goffin (ATP-14) de enige Belg in de tweede ronde.

Julia Görges mag voor een plaats in de zestiende finales het hardcourt op voor een duel tegen de winnares van de partij tussen de Amerikaanse Venus Williams (WTA-6) en de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA-93).