Thomas Pieters na eerste ronde aan de leiding in Made in Denmark golf
Foto: Photo News

Thomas Pieters blijft zijn topvorm etaleren. Zo staat de 24-jarige Antwerpenaar donderdag in Farsø na de eerste ronde op het Made in Denmark golftoernooi (EPGA/1.800.000) aan de leiding na een persoonlijke beste ronde van 62 slagen.

Pieters startte met vier birdies op de eerste zes holes. Op de zestiende hole liet hij een steekje vallen, maar op de holes zeventien en achttien putte hij weerom twee birdies. Op de eerste parcourshelft vielen er nog birdies op de holes één, drie, vier en zes. Pieters deelt de leidersplaats met de Zweed Joachim Lagergren en de Engelsman Tom Lewis.

“Ik heb een sterke ronde gespeeld”, verklaarde Pieters. “Ik probeer mijn best te doen en te laten zien wat ik kan. Vandaag heb ik de bal dikwijls binnen de drie meter en dicht bij de cup gekregen en het putten was ook zeer goed. Ik zet hier een ronde neer van negen onder par en sta nog niet alleen aan de leiding. De omstandigheden waren vandaag zeer goed en de baan ligt me, net zoals vorige week.” Twee weken geleden werd Pieters nog vierde op het olympisch toernooi in Rio. Vorige week greep hij maar net naast de overwinning op de Czech Masters.

In Farsø lukte de Zweed Robert Karlsson op de zestiende hole, een par-3 van 117 meter, een hole-in-one. De Schot Scott Jamieson deed zowaar nog beter. Op de vierde hole, een par-5 van 502 meter, sloeg hij de bal bij de tweede slag in de cup, goed voor een albatros en een score van -3.

Stand na eerste ronde:

1. Thomas Pieters (Bel) 62 -9

. Joakim Lagergren (Zwe) 62

. Tom Lewis (Bel) 62

4. Bradley Dredge (Wal) 63

5. Scott Jamieson (Sch) 65

. Jake Roos (ZAf) 65

. David Lipsy (VSt) 65

8. Richard Sterne (ZAf) 66

. Jeev Milkha Singh (Ind) 66

10. Sébastien Gross (Fra) 67

. Nino Bertasio (Ita) 67

. Daniel Brooks (Eng) 67

. James Morrison (Eng) 67

. Chris Paisley (Eng) 67

. Richie Ramsay (Sch) 67

. Jason Knutson (VSt) 67

. Simon Dyson (Eng) 67

. Cesar Costilla (Arg) 67

. Li Haotong (Chn) 67

. Jaco Van Zyl (ZAf) 67

. Seve Benson (Eng) 67