China gaat Syrische militairen opleiden
Foto: REUTERS

Het Chinese leger gaat in China leden van het Syrische regeringsleger opleidingen geven op het vlak van geneeskunde en zorgverlening, zo heeft het ministerie van Defensie donderdag meegedeeld.

Volgens woordvoerder Wu Qian van het ministerie van Defensie moeten de opleidingen een bijdrage vormen aan de aanpak van de humanitaire crisis in Syrië. Het akkoord vloeit voort uit een bezoek dat admiraal Guan Youfei vorige week aan Damascus bracht. De topmilitair, verantwoordelijk voor internationale samenwerking, kwam er met de boodschap dat Peking “nauwere militaire relaties” wil ontwikkelen met het regime van president Bashar al-Assad.

China steunt het regime van Assad. “China steunt een politieke oplossing voor het Syrische conflict en we hebben steeds de onafhankelijkheid van Syrië ondersteund”, aldus Wu Qian. Peking benoemde eind maart voor het eerst een speciale gezant voor Syrië. Het land wil zijn invloed op het conflict versterken en onthaalde al verscheidene delegaties van hoog niveau, zowel van de regering in Damascus als van de oppositie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig