Dit wordt de nieuwe mannenzender ‘CAZ’
Game of Thrones zal te zien zijn op de nieuwe mannenzender Foto: AP

Medialaan had met Vitaya al een vrouwenzender in huis en voegt daar nu een mannenzender aan toe. Het huidige ‘Acht’ verandert vanaf 1 oktober in ‘CAZ’ en brengt filmklassiekers, een blik achter de schermen van de Special Forces van het Belgische leger en Late Night Comedy.

'De nieuwe naam sluit naar ons gevoel goed aan bij het nieuwe doelpubliek', zegt Erwin Deckers, COO van Medialaan. De zender zal elke dag filmklassiekers zoals The Godfather-trilogie, de Rambo-films en de Alien-franchise brengen. Ook cultfilms zoals Shawshank Redemption en From Dusk Till Dawn staan op het programma.

Oude bekenden en nieuwe gezichten

CAZ biedt een exclusieve blik achter de schermen van de ‘Special Forces Group’ van het Belgische leger. Deze hypergetrainde militairen kunnen op elk moment ingezet worden voor elk type operatie. Ervaren ex-soldaten, actieve combat-eenheden en aspiranten getuigen over hun werk. Special Forces is een programma in opdracht van VTM NIEUWS.

In de late avond staat Live at the Apollo op het programma. De comedyshow waarbij heel wat bekende stand-upcomedians het beste van zichzelf geven op het podium van het Hammersmith Apollo-theater, was al te zien op Acht en blijft op de vernieuwde zender.

Bij CAZ kan de kijker ook terecht voor heel wat bekende Amerikaanse reeksen als Game of Thrones, Black Sails, Sleepy Hollow, Ray Donovan (allemaal voorheen op 2B), Dexter (voorheen op Acht) en Las Vegas (voorheen op VT4, het huidige vier).

Sport

'Geen mannenzender zonder sport', klinkt het nog. Daarom lopen er ook onderhandelingen met Proximus om de tien toppers van de Proximus League (1B) op zondag te kunnen uitzenden.