Stoffel Vandoorne Foto: Johnnie Walker
Onze Belgische hoop op een racezitje in de Formule 1, Stoffel Vandoorne, biedt vandaag in Brussel taxiritten via Uber aan. En dat zijn uiteraard niet zomaar taxiritten.

In samenwerking met Johnnie Walker willen Stoffel Vandoorne en het McLaren Honda F1 team daarmee verantwoord rijgedrag promoten en meer bepaald rijden zonder te drinken. Johnnie Walker voert reeds geruime tijd een wereldwijde campagne onder 'Join the Pact: Never drink and drive'.

Johnnie Walker en het aanstormende Belgische Formule 1-talent Stoffel Vandoorne, bieden Uber-gebruikers vandaag de kans om een autorit met hem te maken en op deze manier Join the Pact te promoten, Johnnie Walkers wereldwijde campagne om consumenten te sensibiliseren over verantwoord drinken.

In de aanloop naar de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps, zal Stoffel Vandoorne als rijder verschijnen in de Uber app. Op 24 augustus zal hij de Brusselse binnenstad met een McLaren 570S doorkruisen om al zijn fans persoonlijk te overhalen om zich via Join the Pact te engageren en nooit onder invloed te rijden. Dankzij het partnership met Johnnie Walker, het toonaangevende Schotse whiskymerk, en Uber, zal iedereen via de app Stoffel Vandoorne als zijn of haar persoonlijke chauffeur kunnen kiezen.

Johnnie Walker biedt je de kans van je leven om een ritje met Stoffel te maken en belooft bovendien plechtig om voor elke handtekening onder Join the Pact één kilometer aan gratis ritten naar huis uit te delen. Zo wil het merk vijf miljoen kilometer aan veilige ritten wegschenken over de ganse wereld. Johnnie Walker en Uber brengen alle Belgen die intekenen op Uber veilig thuis: elke nieuwe gebruiker die de app downloadt en de code JOINTHEPACTBXL ingeeft, wordt daarvoor beloond met € 15 aan ritten.

"In de aanloop naar de grand prix die dit weekend in mijn thuisland gereden wordt, ben ik verheugd dat ik samen met Johnnie Walker mensen kan sensibiliseren om nooit achter het stuur plaats te nemen als je gedronken hebt," zegt Stoffel Vandoorne in een reactie. "Ik hoop dat de Belgen massaal reageren op onze oproep en zich met zijn allen zullen engageren voor Join the Pact om nooit onder invloed een voertuig te besturen. Ik draag vandaag als Uber-rijder mijn steentje bij om alvast de Brusselaars een veilige rit naar huis aan te bieden."

Nog heel de avond maak je kans om mee te rijden met Stoffel Vandoorne. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: