Politica vangt Pokémon tijdens defensiebespreking ‘ter concentratie’
Trine Skei Grande. Foto: REUTERS

Trine Skei Grande krijgt de wind van voren in Noorwegen. De partijleidster van de Liberalen werd betrapt toen ze tijdens een parlementaire hoorzitting Pokémon Go zat te spelen. ‘Sommige mensen kunnen zich zo beter concentreren’, verdedigde Grande zich achteraf.

Een camera betrapte Grande terwijl ze Pokémon zat te vangen in een hoorzitting van de commissie Buitenlandse Zaken en Defensie. De politica had voordien zelf een vraag gesteld aan een groep militaire experts.

De Noorse Liberalen steunen de regerende minderheidscoalitie van premier Erna Solberg. Oeyvind Halleraker, partijgenoot van Solberg bij het conservatieve Hoyre en vicevoorzitter van de commissie, kon tegenover de krant VG alvast niet lachen met Grandes gedrag. ‘Het is van cruciaal belang dat we onze verantwoordelijkheid binnen de Navo-alliantie serieus nemen. Er werden vandaag zeer belangrijke onderwerpen besproken.’

‘Sommige mensen kunnen beter luisteren als ze tegelijkertijd iets doen waarbij ze niet moeten nadenken’, reageerde Grande. ‘We zitten niet allemaal op dezelfde manier in elkaar.’ De politica stopte naar eigen zeggen met spelen nadat andere commissieleden hun ongenoegen hadden laten blijken.