Johan P., de 55-jarige man uit Ternat die verdacht wordt van moordpoging op zijn 47-jarige partner, blijft nog minstens twee maanden in de cel. De Brusselse raadkamer heeft dinsdag zijn aanhouding verlengd, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. De man werd eind juni opgepakt na een brand in zijn woning maar ontkent nog steeds dat hij die brand heeft aangestoken of dat hij zijn partner wilde ombrengen. Nochtans blijkt uit het verslag van de branddeskundige dat het wel degelijk om een opzettelijke brandstichting ging.

P. werd op dinsdag 28 juni opgepakt nadat er de avond voordien een brand had gewoed in zijn woning in de Van Cauwelaertstraat in Ternat. Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige bleek dat die mogelijks was aangestoken maar P. ontkende dat met klem. Volgens zijn advocaat, meester Bart Siffert, had de man gedronken en slaappillen ingenomen en was hij met een brandende sigaret in slaap gevallen op zijn bed. De arrestatie zou er ook gekomen zijn op basis van de verklaringen van de 47-jarige partner van P. “Het is zij die verklaard heeft dat mijn cliënt haar wilde ombrengen, wat mijn cliënt betwist”, aldus meester Siffert.

Het koppel heeft al zes jaar een relatie die evenwel op de klippen zou gelopen zijn. De vrouw zou ook al vijftien keer klacht ingediend hebben tegen P. voor slagen en verwondingen zonder dat er ooit een verwonding werd vastgesteld. Zowel P. als de vrouw werden aan een psychiatrisch en psychologisch onderzoek onderworpen maar intussen blijkt het verslag van de branddeskundige niet in het voordeel van P. te spreken.

“De besluiten van de branddeskundige bevestigen de these van een opzettelijke brandstichting”, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde.