Agenten dwingen moslima tuniek uit te trekken in Nice

Er zijn foto’s opgedoken van gewapende Franse agenten die in Nice van een moslima eisen dat ze haar tuniek zou uitdoen. De vrouw zou ook meteen een boete gekregen hebben. Sinds het verbod op de boerkini werden in Frankrijk al meerdere boetes uitgeschreven, maar de kritiek blijft niet uit.

Na de verschillende terreuraanslagen in Frankrijk hebben vijftien Franse steden een omstreden verbod op de boerkini uitgevaardigd.

De kritiek op het verbod blijft aanhouden nadat nu ook op foto’s te zien is dat minstens vier agenten een volledig geklede moslima op het strand aan de Promenade de Anglais vragen haar tuniek uit te trekken. De agenten lijken ook meteen een boete uitgeschreven te hebben.

Nice verbiedt kleding die ‘openlijk de aanhang van een religie uit terwijl Frankrijk en religieuze plaatsen het doelwit zijn van terroristische aanslagen’.

De foto’s duiken op nadat gisteren ook een jonge moeder heeft verteld dat ze in het bijzijn van haar kinderen beboet werd voor het dragen van een sjaal op het hoofd. Dat gebeurde in Cannes. Op haar boete stond dat ze geen ‘outfit droeg die de goede zeden en het secularisme respecteren’.

 

 

Een getuige bevestigde het incident. Volgens haar riepen sommige mensen ‘ga naar huis’, terwijl anderen applaudisseerden voor het optreden van de politie. ‘Haar dochter was aan het wenen.’

Het zijn maar enkele incidenten aan de Zuid-Franse kust. Eerder dook ook al een video op waarin duidelijk te zien is dat een agent staat te wachten tot moslima’s het water uit komen om hen mogelijk te beboeten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig