Een Franse man is dinsdagavond opgepakt nadat hij een Britse vrouw doodstak en twee anderen verwondde in een jeugdherberg in de noordoostelijke Australische deelstaat Queensland. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De aanvaller zou ‘Allahu Akbar’ (God is groot) geroepen hebben.

Het incident vond dinsdagavond laat plaats in de jeugdherberg Shelley’s Backpackers in Townsville, aldus adjunct-politiecommissaris Steve Gollschewski tijdens een persconferentie. Meer dan 30 mensen waren getuige van de aanval. Volgens de politiechef zou de aanvaller zowel tijdens de aanval als tijdens zijn arrestatie ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen.

Een 21-jarige Britse vrouw overleefde de aanval niet. Een dertigjarige man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, terwijl een derde iemand gewond raakte aan zijn benen maar ondertussen al het ziekenhuis mocht verlaten.

De 29-jarige aanvaller was in Australië met een tijdelijk visum sinds maart, en wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis voor snijwonden aan zijn armen.

Gollschewski voegt nog toe dat er een onderzoek is geopend naar moord, en wordt onderzocht of er ‘extremistische context is, en of er sprake is van radicalisering’.