De Brusselse lokale politie heeft het voorbije weekend twee BMW-bestuurders betrapt die een straatrace hielden en aan snelheden van 188 km per uur en 169 km per uur over de weg scheurden. Dat gebeurde afgelopen zaterdagnacht tijdens een snelheidscontrole op de Vilvoordelaan, waar de snelheid beperkt is tot 70 km per uur. Dat meldt de Brusselse lokale politie.

Diezelfde nacht werd op de Vilvoordelaan ook nog een Opel-bestuurder betrapt die aan 132 km per uur reed, en op de Monnoyerkaai, waar slechts 50 km per uur mag gereden worden, werd een Toyota Yaris geflitst aan 104 km uur.

Op de Monnoyerkaai werden in totaal 436 wagens gecontroleerd, waarvan de helft te snel bleek te rijden. De politie stelde een 40-tal processen-verbaal op en trok vier vier rijbewijzen in, onder meer dat van de Yaris-bestuurder.

Op de Vilvoordelaan controleerde de politie 165 wagens, waarvan 27 procent zich niet aan de maximumsnelheid hield. Zes bestuurders, waarbij de twee straatracers, zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden.