Toots Thielemans zaterdag begraven in Terhulpen
Foto: ISOPIX

Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans wordt zaterdag begraven in Terhulpen, zijn woonplaats ten zuidoosten van Brussel. Op verschillende plaatsen vonden vanavond al herdenkingsplechtigheden plaats.

De plechtigheid in de Sint-Niklaaskerk in Terhulpen begint om 11.00 uur. Daarna krijgt de beroemde jazzmuzikant zijn laatste rustplaats op het Ereperk op de begraafplaats van Terhulpen.

Toots Thielemans woonde meer dan twintig jaar in de gemeente. Hij is er ereburger en voor zijn negentigste verjaardag werd de ‘Espace Toots’ ingewijd in het centrum van de gemeente.

Londen

Niet alleen op de Brusselse Grote Markt weerklonken vanavond al de bekende mondharmonica-tonen van Thielemans. In de befaamde Royal Albert Hall in de Britse hoofdstad Londen speelt het Nederlandse Metropole Orkest samen met Quincy Jones, een liefhebber van Thielemans. Eén nummer zal speciaal gewijd zijn aan de Belg met de mondharmonica.

De 83-jarige Quincy Jones zei via Twitter al dat hij het concert van vanavond voor Thielemans speelt. ‘Je zal een eeuwig gat in mijn ziel laten’, klonk het.