Bestuurder vergist zich van pedaal en rijdt woning binnen in Bornem
Foto: rr

In Bornem is een bestuurder zondagmorgen de slaapkamer van een bejaard echtpaar binnen gereden. Het stel en ook de bestuurder zelf kwamen er als bij wonder met lichte verwondingen vanaf.

De bestuurder, een 21-jarige man uit Rumst, reed nog niet zo lang met een wagen met automatische versnellingsbak en had zich van pedaal vergist: in plaats van te remmen, had hij gas gegeven. De twintiger had ook te diep in het glas gekeken.

Zijn Mercedes boorde zich rond 4.30 uur in de gevel van een appartementsgebouw aan de Kasteelstraat. Hij belandde pardoes in de slaapkamer van een 79-jarige man en zijn 78-jarige vrouw. De brandweer moest het echtpaar bevrijden, waarna ze naar het ziekenhuis werden gebracht. De man had gekneusde ribben opgelopen, zijn vrouw een gebroken teen. De bestuurder van de Mercedes had een schaafwonde aan de knie.

“Hij had nog niet zo lang een nieuwe auto, een automaat. In plaats van op het kruispunt te remmen, had hij op het gaspedaal gedrukt en was hij de woning binnen gereden. De bestuurder blies positief. Hij mag zich aan een boete en een rijverbod verwachten en zal wellicht ook zijn rijbewijs opnieuw moeten behalen”, zegt Peter Peereboom van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

De woning van het bejaarde echtpaar moest gestut worden door de brandweer. De schade aan hun appartement is groot.