Francken regulariseert Scott Manyo definitief
Foto: Kms

De Kameroense scoutsleider uit Boortmeerbeek Scott Manyo heeft definitieve verblijfspapieren gekregen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag.

Het verhaal van Scott Manyo deed in 2012 flink wat stof opwaaien. De populaire scoutsleider uit Boortmeerbeek werd op 12 april bij een controle van de trein geplukt. Omdat hij geen papieren kon voorleggen, werd hij linea recta naar het gesloten terugkeercentrum van Merksplas gebracht. Zijn asielaanvraag was eerder al afgewezen en hij had het bevel om ons land te verlaten naast zich neergelegd. De toen 20-jarige jongen woonde echter al vier jaar in België en was intussen perfect geïntegreerd: hij sprak vloeiend Nederlands, studeerde en was zelfs leider bij de scouts.

Manyo kreeg een verblijfsvergunning van een jaar, ‘om zijn studies af te maken.’ Sindsdien werd Manyo’s verblijfsvergunning elk jaar verlengd met een jaar. Want dat diploma heeft hij nog steeds niet op zak. Ook deze zomer kreeg hij nog eens een jaar respijt, maar dat was meteen de laatste keer: in het deeltijds beroepssecundair onderwijs dat Manyo volgt, mag je je tot je 25ste inschrijven en in mei volgend jaar wordt hij 25.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in