Review Whispering sons: Het slaaptekort waard
Foto: Sven Dillen
'Bedankt om allemaal zo vroeg uit jullie bed te kruipen', sprak Whispering Sons-frontvrouw Fenne Kuppens een bijna halfvolle Wablief toe. Dat was geen evidentie: woensdag liep het feest hier nog door tot vier uur, en de Humo's Rock Rally-winnaars mochten om al 11u20 hun new wave-salvo lossen. Maar goed: voor zo'n set offeren we graag wat slaap op.

De band zit met enkel een EP onder de arm nog niet erg dik in de nummers, maar wat ze hebben mag er zijn. 'Wall' en 'Performance' zijn regelrechte dijken van songs, gestuwd door het charisma van Kuppens, die een stem uit de diepzee combineert met helse stuiptrekkingen op het podium.

Toegegeven, we hebben de fluisterzonen uit Houthalen al energieker gezien, maar daar was het tijdstip niet vreemd aan. En dus staan we pal achter onze woorden van april, toen ze de Rock Rally op zak staken: 'Sinner's day heeft zijn headliner voor de komende jaren.' Temeer omdat deze ochtend toevallig een persbericht in onze mailbox viel waarin stond dat het new wave-festival na een hiaat van vier jaar zijn comeback maakt (20 november, Ethias Arena). Whispering Sons staat daar nog niet aangekondigd, maar we kunnen dat de boekers alleen maar aanraden. Idem voor andere festivals, trouwens.