Aanstokers massale vechtpartij asielcentrum Arendonk worden elders ondergebracht
Opvangcentrum Arendonk.

De aanstichters van de knokpartij gisteravond tussen zo’n zestig asielzoekers van Afghaanse en Iraakse afkomst zijn niet langer welkom in het opvangcentrum van Arendonk. De dienst Vreemdelingenzaken gaat een tiental asielzoekers die het conflict zouden hebben veroorzaakt herverdelen onder andere centra.

De aanstokers van de massale vechtpartij van woensdagavond in het asielcentrum van het Kempense Arendonk worden overgebracht naar verschillende andere centra en keren dus niet meer terug naar Arendonk. Dat besliste de dienst Vreemdelingenzaken donderdag.

Het gaat in totaal om tien personen waarvan er zes minderjarig zijn. Ze brachten de nacht door in groepscellen van de Antwerpse politie. De minderjarigen worden verder begeleid door Fedasil, de meerderjarigen krijgen een treinticket naar Brussel om daar te vernemen naar welk ander centrum ze moeten.

De vechtpartij tussen een zestigtal Afghanen en Irakezen was ontstaan na aan banale ruzie over een rugzak. De lokale politie van de zone Kempen-Noord-Oost moest de hulp inroepen van drie omliggende zones om de situatie onder controle te krijgen. Eén betrokkene moest in het politiekantoor verzorgd worden, maar verder waren er geen noemenswaardige verwondingen.