Jambon onderzoekt cameraschild ook voor regionale luchthavens
Foto: Photo News
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zal onderzoeken of de regionale luchthavens van Deurne, Oostende en Charleroi ook gebaat zijn met een cameraschild dat alle toegangswegen bewaakt. Dat meldt het kabinet van minister Jambon.

Het schild moet geseinde nummerplaten melden, waarop dan een snelleresponsteam kan reageren. Een dergelijk cameraschild zal ‘eerstdaags’ in werking treden voor de luchthaven van Zaventem.  Dat past binnen het nieuwe veiligheidsconcept van de luchthaven dat op een slimme manier technologie wil gebruiken om discrete controle uit te voeren.

Naarmate er meer technologische hulp bijkomt, zal de verhoogde capaciteit van politie en soldaten afgebouwd kunnen worden. Er zullen wel nog steeds controles zijn aan de oprit van de luchthaven op willekeurige momenten.Minister Jambon zal nu dus ook onderzoeken of zo’n cameraschild nut heeft voor de regionale luchthavens.

‘Het hangt af van de verschillende toegangswegen, en of dezelfde controle niet al op een andere manier wordt uitgevoerd’, zegt woordvoerder Olivier Van Raemdonck.