REVIEW. Admiral Freebee: wachten op een tractor
Foto: Koen Bauters

‘De terroristen zeggen altijd: wij houden nog meer van de dood dan jullie van het leven’, stak Admiral Freebee van wal in de Castello. ‘Dus het enige wat we moeten doen is nóg meer van het leven houden.’

In het universum van Tom Van Laere zijn de dingen soms zo eenvoudig. Maar net zo goed slaat hij de tegenovergestelde richting in: ‘I read too many esoteric books’ klonk het midden een op hol geslagen monoloog tijdens ‘Einstein Brain’. We zijn geneigd hem te geloven, want de show schoot alle kanten op.

Op zijn jongste plaat, ‘Wake up and dream’, tekent de Admiraal meer dan ook voor Belgische country - we verwachtten elk moment een tractor in de tent, of op zijn minst een flard ‘Sweet home Alabama’. Maar daartussen wou hij ook nog de disco van ‘Always on the run’ in de set smokkelen, en wrong hij een potentieel magisch moment bij ‘Rags & Run’ de nek om door de intieme ballade plompverloren tussen twee bluesrockers te parkeren.

Met ‘Oh darkness’ - wat stadionrock kon er ook nog bij - kreeg Van Laere de volledige tent wel nog aan het schreeuwen. Maar dan leek het kalf al verdronken. Geen tractor die dat kon verhelpen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig