Vermoorde 20-jarige in Moorslede: ‘Elias was een engel’
Foto: Lieven Van Assche

Maandagavond werd een 20-jarige Antwerpenaar in Dadizele dooggeschoten op straat. Elias Keegan (20) zou tijdens een uitstap ruzie hebben gekregen met zijn twee fitnessvrienden. Met twee kogels in de nek werd hij achtergelaten op straat.

De drie vrienden uit Antwerpen gingen maandagavond met de auto naar het West-Vlaamse Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Niet veel later begon de gruwel. ‘Plots hoorde ik: pang, pang, pang. Drie keer kort na elkaar’, vertelt een bewoner van de Geluwestraat in Dadidzele. Ward (23) belde daarop de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. Elias Keegan overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Een van de verdachten, chauffeur Maxime K., is naar verluidt de zoon van een Antwerpse diamantair. Hij parkeerde zijn Audi A5 rond halftwaalf in de Geluwestraat naast een maisveld. De identiteit van de tweede dader is nog onbekend. Ook over het motief is nog niets bekend.

Deal gone bad

Politiebronnen vermoeden dat er mogelijk een deal verkeerd is afgelopen, en dat dit de afrekening was. Een deal over drugs, maar doping kan ook. In februari pochte Elias nog op Facebook dat hij in vier jaar tijd van 66 naar 100 kilo is gegaan, met bijbehorende foto’s voor en na.

De burgemeester van Moorslede, Ward Vergrote (Visie), reageerde gisteren aangeslagen op de moord. ‘Voor zover ik me herinner, is zoiets hier nog nooit gebeurd’, aldus Vergrote. ‘We hadden afgelopen weekend mooie Halfoogstfeesten in de gemeente. Het was een perfect weekend. Dat dit dan moet gebeuren, is een domper op de feestvreugde.’

Dadizele telt amper 4.000 inwoners en ligt vlak bij de Franse grens. Op wat kleine grenscriminaliteit na is het volgens Ward Vergrote een erg veilige gemeente.

‘Elias was een engel’

Volgens de uitbater van Dfitness in Hoboken was het slachtoffer een vriendelijke jongen. ‘Elias was een engel, hij zag er wel stoer uit maar hij deed geen vlieg kwaad’, aldus Levent Deveci in Het Nieuwsblad. ‘Ik kan me enkel voorstellen dat die hierboven hem zo snel mogelijk bij hem wilde hebben.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig