Alexander Wang versus namakers: 1-0
Foto: Photonews
Alexander Wang heeft een rechtszaak gewonnen tegen 45 producenten of aanbieders van namaakproducten. Het levert de Amerikaanse modeontwerper een schadevergoeding op van om en bij de 80 miljoen euro, maar of hij ooit iets van dat geld zal zien, blijft maar de vraag.

Wang had een rechtszaak aangespannen tegen 45 aanbieders of producenten die alles samen op 459 websites namaakgoederen verkochten en heeft die nu ook gewonnen. Hoewel de rechter hem een schadevergoeding van zowat 80 miljoen euro toekende, lijkt het weinig waarschijnlijk dat hij ook effectief al dat geld te zien zal krijgen. Heel wat van de klachten waren namelijk ingediend tegen onbekenden of tegen aanbieders waarvan hun locatie haast onmogelijk te achterhalen is.

'De rechter kent in dergelijke zaken vaak grote schadevergoedingen toe, maar die zijn vaak van symbolische waarde en bedoeld om anderen af te schrikken', klinkt het in Women's Wear Daily. 'Om ons merk te beschermen, moeten we constant waakzaam zijn en soms preventieve maatregelen nemen waarbij we bijvoorbeeld zelf websites contacteren die namaakgoederen aanbieden. De creativiteit en originaliteit zijn nu eenmaal de bouwstenen waarop het bedrijf is gebouwd.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig