REVIEW. Faithless: God is geen gitarist
Foto: Geert Van de Velde

Oh help nee, dachten we. Er staat er hier nog eentje op het podium die ze op de metalavond van vorige week zondag vergeten mee naar huis te nemen zijn. U kent het specimen wel: gitaristen met een spannende lederen broek die zo wijdbeens gitaar staan te spelen dat je elk moment zeven dwergen verwacht die tussen hun benen door lopen.

Zo eentje stond er dus ook bij Faithless op het podium, en de hele set lag hij op de loer om een gitaarsolo te spelen. Maar weet u wat? Wij hebben helemaal volledig gans geen behoefte aan gitaarsolo’s bij Faithless. Wat we bij Faithless willen horen zijn die typische trance synthesizerlijnen die we kennen uit hun hits ‘Insomnia’ en ‘God is a dj’. Net zoals bonkende bassen die zodanig op onze ribben inbeuken dat we onze darmen er na het concert moeten afkrabben.

Kregen we dan wat we wilden? Ten dele. ‘God is a dj’ volgde als tweede song, Insomnia’ passeerde al halfweg en ‘We come 1’ was een lekker bonkende afsluiter. Verder was het een bij momenten soulvolle en funky set, met behoorlijk wat hits. En dus ook gitaarsolo’s. Naar de hel ermee. In de hemel is god een dj.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in