VIDEO. Panenka van Refaelov helpt matig Club voorbij stug Lokeren
Foto: BELGA

Club Brugge heeft met het kleinste verschil gewonnen van Lokeren. Een panenka van Lior Refaelov halfweg de eerste helft volstond voor de drie punten. In een voor het overige fletse wedstrijd zag Michel Preud’homme wel nog sterkhouder José Izquierdo uitvallen.

Er zijn geen zekerheden meer in het leven. Zo was er zondagavond in de basis van Club Brugge geen spoor te bekennen van de onverslijtbare Timmy Simons. Björn Engels stond wel in de basis, de kapitein zat op de bank. ‘Een beetje last van de spieren’, luidde de verklaring van Michel Preud’homme. Bij Lokeren keerde Tom De Sutter dan weer voor 90 minuten terug naar het Jan Breydelstadion, waar hij twee seizoenen voetbalde.

Club met moeite

Club had wat goed te maken na de late nederlaag tegen Oostende, maar tot echt wervelend voetbal leidde dat niet. Sterker nog: de eerste grote kans van de partij was voor Lokeren, maar Coelho devieerde een hoekschop maar net naast. Club had moeite met de defensieve organisatie die Georges Leekens en de zijnen hadden neergepoot en zocht tevergeefs naar dat gaatje. Gelukkig voor de Club-fans bleef er toch nog één zekerheid overeind: het kan altijd rekenen op José Izquierdo. De Colombiaan sneed in zijn typische stijl de zestien binnen - hoog tijd dat Joske daar eindelijk een patent op aanvraagt - en werd even vastgehouden door Galitsios. Een panenka van Refaelov later stond Club 1-0 voor. Lokeren liet de kopjes niet hangen en bleef het Club lastig maken, maar Overmeire en Coelho konden voor rust niet meer tegenprikken.

Izquierdo valt uit

Vlak na de pauze kwam Verhulst enkele tellen in een schietkraam terecht, maar het vuurpeloton - dat bestond uit schutters De Bock, Refaelov én Diaby - losten enkel losse flodders. Ook na deze lichte opflakkering ging Club niet beter voetballen, integendeel. De opbouw bleef slordig en de foutjes te talrijk om Lokeren helemaal uit te tellen. De Waaslanders bleven immers op de loer liggen, maar ook zij kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Tot overmaat van ramp viel Izquierdo geblesseerd uit. Dan moest de ingevallen Vossen maar voor het gevaar zorgen. Na een pass van Vanaken draaide de goaltjesdief goed weg, maar vond hij in eerste instantie Verhulst op zijn weg. Toen die het leer niet voldoende kon keren, had Vossen de 2-0 enkel binnen te koppen maar hij besloot onbegrijpelijk op de lat. De rebound werd door Diaby tegen de staak geschoten.

Club sleepte zich naar het einde van de wedstrijd maar kreeg nog bijna het deksel op de neus. Doelman Butelle moest zich reppen om Coelho met een dubbele redding van de late gelijkmaker te houden. Aan de overkant was Vossen - wie anders - nog dicht bij de 2-0, maar hij vond opnieuw Verhulst op zijn weg. In de slotseconden moest Butelle nog alles uit de kast halen om alweer Coelho de 1-1 niet te gunnen.

De drie punten bleven dus in Brugge, al hebben ze bloed, zweet en tranen gekost. Club rukt met zes op negen wel op naar plaats vier, Lokeren blijft met drie punten negende in de stand.