De festivalzomer draait op volle toeren. Met de Lokerse - en Antilliaanse Feesten, Brussels Summer Festival, Jazz Middelheim, Ieperfest, Nostalgie Beach en WECANDANCE is er voor de muziek- en dansliefhebber dit weekend keuze in overvloed. Dat het op sommige festivals niet alleen rond muziek draait, wordt al duidelijk in deze beelden.

WECANDANCE steekt het niet onder stoelen of banken dat ‘fashion’ en ‘food’ deel uitmaken van het dancefestival. Verwacht je hier aan culinaire hoogstandjes van The Jane, cocktails van Pure C en aangepaste wijnen bij je ‘festivalhap’.

Zoals de foto’s doen vermoeden is de dresscode dit jaar ‘space’. Om er buitenaards goed te blijven uitzien op het strand, is er zelfs een mobiele make-up bar waar je je kan laten bijschminken.

Tegenover WECANDANCE lijkt Ieperfest zich op een andere planeet te bevinden. De vestimentaire codes zijn net iets anders (stoer en zwart) en hier kan je lezingen, workshops en -jawel- yogasessies bijwonen. Niet meteen wat je hier verwacht, maar misschien niet zo’n slecht idee na al dat headbangen. Geen Sergio Herman en Nick Bril op Ieperfest, maar wel oerdegelijke 100% vegan kost uit de Ieperfesttuin.

wecandance.be

ieperfest.com