Kobe Desramaults’ De Vitrine staat te koop
De Vitrine Foto: Wouter Van Vooren, Frank Bahnmuller

Zijn drie restaurants in dezelfde stad te veel van het goede? Het eerste restaurant dat sterrenchef Kobe Desramaults opende in de Arteveldestad staat te koop, zodat hij zich volledig kan focussen op zijn nieuwe project.

Desramaults sluit eind dit jaar de deuren van zijn sterrenrestaurent In De Wulf, maar ook het Gentse restaurant De Vitrine zal binnenkort niet meer van hem zijn. De chef zet het restaurant te koop, om zich te concentreren op een nieuw concept in de Gentse Belgacomtoren. Dat nieuws kondigde hij vrijdag zelf aan via sociale media.

‘Vanaf de lente 2017 zullen we ons met de In De Wulf-familie volledig toeleggen op ons nieuwe restaurant in Gent. Het wordt een klein, maar zeer ambitieus project. Om die reden hebben we beslist om restaurant De Vitrine over te laten’, aldus Desramaults. ‘Aan alle mooie dingen komt een eind, maar chef Kyle Boland zal me in het volgende restaurant vergezellen als rechterhand.’

Over die nieuwe zaak liet Desramaults eerder al weten dat het kleinschaliger wordt, ‘een kleinere zaak met maximaal zestien couverts, rond een open keuken waar we enkel met puur vuur zullen werken’. Dat restaurant zou volgend voorjaar openen. De Superette, de winkel/restaurant die in 2014 opende, blijft gewoon open.