Surgeloose uit frustraties over 4x200m: “Ik heb hierdoor een degout van het zwemmen gekregen”
Foto: Photo News

Mede dankzij een sterke laatste zwembeurt van Glenn Surgeloose is onze 4x200meter-estafetteploeg in het zwemmen in de finale geraakt zonder topzwemmer Pieter Timmers. Surgeloose kon echter niet lachen met de manier waarop de 4x200meter-ploeg de wedstrijd had voorbereid. Gisteravond (Braziliaanse tijd) kregen de zwemmers namelijk te horen dat ze niet in actie zouden komen omdat Louis Croenen en Pieter Timmers voorrang gaven aan hun individuele nummers, maar enkele uren voor de wedstrijd werd op die beslissing teruggekomen. “Gisteravond dacht ik: zet me nu op het vliegtuig, ik heb er genoeg van”, vertelt de afscheidnemende Surgeloose.

Glenn Surgeloose (26) maakte voor de camera’s van Sporza brandhout van het blijven uitstellen van de beslissing om de 4x200 meter estafette al dan niet te zwemmen. “Ik vind het belachelijk hoe we dit afgehandeld hebben”, was Surgeloose hard. “Zes maanden geleden had dit al afgehandeld moeten zijn, hadden we op papier moeten zetten hoe we het gingen doen. Gisteravond wisten we zelfs nog van niets en zijn we zelf moeten gaan vragen: wat wordt het nu eigenlijk? Toen kregen we te horen dat we niet zouden zwemmen. Ik heb nauwelijks vier uur geslapen vannacht, puur daardoor. Dan hoor je om elf uur dat je toch moet zwemmen... Als zo’n jongen als Dieter (Dekoninck, nvdr) nu zegt “Ik zwem toch niet, ik ga weg”, tja... Ik heb hierdoor echt een degout van het zwemmen gekregen. Ik ging al sowieso stoppen, maar nu heb ik er echt genoeg van. Gisteravond dacht ik: “Zet me nu op het vliegtuig, ik heb er genoeg van”.

“Timmers heeft de snelste split, hij moet erin komen. Maar wie eruit gaat, is niet aan mij om te beslissen. Ik heb hier gedaan wat ik moest doen: zorgen dat we in de finale raakten. Maar goed, anderen moeten die keuze maken. Ik hoop alleen dat ze niet wachten tot 22 uur vanavond om te beslissen.”