Pokémon-jagers schenken 12.000 euro aan Antwerp ZOO Foundation
Foto: foto joren de weerdt

Maar liefst 15.000 mensen overrompelden afgelopen vrijdag de Antwerpse zoo, op zoek naar (zeldzame) Pokémon. Aan die bezoekers werd een bijdrage gevraagd voor de Antwerp ZOO Foundation, die zich inzet voor natuurbehoud. In totaal werd zo 12.000 euro opgehaald.

De Antwerpse Zoo opende vrijdagavond van 19 tot 21 uur gratis de deuren voor spelers van de immens populaire app Pokémon Go. De Zoo zette onder meer tal van ‘lures’ op om Pokémons naar de tuin te lokken, zodat de bezoekers hen konden vangen.

De opkomst was zoals verwacht massaal: er kwamen maar liefst 15.000 mensen opdagen en dat leidde tot lange wachtrijen aan de ingang. Er werden ook twee virtuele gyms geplaatst die de spelers konden veroveren; de winnaars kregen een Zoo-abonnement.

De Zoo hoopte met het evenement de spelers van ‘Pokémon Go’ te sensibiliseren rond het beschermen van dieren in het wild. Aan de bezoekers werd een vrijwillige bijdrage voor natuurbehoud gesuggereerd met een richtbedrag van 3 euro.

Uit de opbrengst blijkt dat een aanzienlijk deel van de spelers daar ook op inging. 12.000 euro werd er in totaal opgehaald. Om de gulle Pokémon-jagers te bedanken postte de Antwerpse dierentuin een brief op hun website:

'Wij willen jullie ongelooflijk hard bedanken', begint het bericht. 'We zijn trots en blij dat we jullie vrijdagavond zo talrijk mochten ontvangen. Jullie waren met 15.000, van alle leeftijden en kleuren, en jullie gaven maar liefst 12.000 euro. Het bedrag gaat integraal naar de Antwerp ZOO Foundation, ter ondersteuning van onze natuurbehoudprojecten, zoals het project van Bio Brasil (Brazilië), Projet Grands Singes (Kameroen), Project Aziatische olifant, Project Monniksgieren. Het was mooi om te zien dat mensen naast het vangen van Pokémons ook echt aandacht hebben voor natuurbehoud. Jong en oud samen voor de dieren en de natuur. Yes, you do care. Merci. Merci. Merci.'