Aan de politietoren in Charleroi hebben zich dinsdagochtend meer dan 250 agenten verzameld voor een eerbetoon aan de twee collega’s die afgelopen zaterdag het slachtoffer werden van een terreuraanval met een machete.

De agenten kwamen uit Charleroi, maar ook uit naburige politiezones zoals Bergen-Quévy, Anderlues-Binches en Brunau. Maandag al kwam een delegatie van agenten van Brusselse politiezones eer betuigen aan de slachtoffers.

De agenten hadden affiches mee waarop te lezen was ‘We zijn geen doelwitten’ of ‘Ik ben Charleroi 06.08.2016’. Er werd een minuut stilte gehouden, in aanwezigheid van de procureur des konings van Charleroi, Pierre Magnien, en zonecommissaris Philippe Stratsaert.

Bij de terreuraanval werden twee agentes aan het onthaal aangevallen door een man met een machete. Een derde agente kon de aanvaller neerschieten. De man, een 33-jarige Algerijn, overleed later aan zijn verwondingen. Zondag eiste Islamitische Staat de aanslag op. Vraag is of de terreurorganisatie die claim ook kan hardmaken. Bewijs ontbreekt voorlopig