Ze was op weg naar goud, maar die droom zag de Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten door de neus geboord. Op goed tien kilometer van de meet ging ze ongemeen hard tegen de vlakte en bleef ze roerloos liggen. Van Vleuten werd onder begeleiding van een dokter met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Nederlandse wielerbond KNWU zegt dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. Na een scan in het ziekenhuis bleek dat van Vleuten schade aan de wervelkolom heeft opgelopen. "Ik ben vooral super teleurgesteld na de beste koers uit mijn carrière", verklaarde de renster zelf op Twitter.

Na een scan in een ziekenhuis in Rio de Janeiro bleek dat Annemiek van Vleuten aan haar harde val drie fractuurtjes in haar wervelkolom en een zware hersenschudding opgelopen, zo meldt een woordvoerder van NOC*NSF.

Van Vleuten moet sowieso nog 24 uur op de intensive care verblijven. Uit het onderzoek bleek verder dat geen sprake is van functieverlies, het lichaam van Van Vleuten reageerde goed op de tests.