David Huddleston, een Amerikaanse acteur die de rol van ‘The Big Lebowski’ speelde in de gelijknamige film, is op 85-jarige leeftijd overleden in de stad Santa Fe. Dat heeft zijn vrouw gezegd in de Los Angeles Times.

Volgens Sarah Koeppe, de echtgenote van de acteur die in 1998 samen met Jeff Bridges meespeelde in de cultfilm van de gebroeders Coen, overleed haar man aan een nier- en hartziekte.

Door zijn forse lichaamsbouw vertolkte David Huddleston vaak harde, misdadige personages. In The Big Lebowski, waar hij slechts in enkele scènes te zien was, speelde hij een miljonair die door misdadigers met een andere Lebowski (Jeff Bridges) verward werd.

Voor The Big Lebowski speelde Huddleston mee in vele tv-series zoals Gilmore Girls en The West Wing. Op het witte doek was hij te zien in Blazing Saddles (1974), Santa Claus: The Movie (1985) en de remake van The Producers (2005).

Zijn vrouw vertelde de Los Angeles Times dat de acteur zelf bijzonder fier was op zijn vertolking in de Broadway-productie van 1776, waarin hij de rol van Benjamin Franklin speelde.

Huddleston werd geboren in Virginia en zat nog een tijd in het leger, vooraleer hij in New York aan een toneelopleiding begon.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in