Yellow Tiger Frauke Dirickx zet punt achter straffe carrière: “Tijd voor normaal leven”
Foto: BELGA

Yellow Tiger Frauke Dirickx zet een punt achter haar actieve volleybalcarrière. Dat heeft ze donderdag laten weten. Na lang aarzelen en hoewel er nog wel enkele leuke aanbiedingen in de bus vielen, besloot ze om de volleyschoenen definitief aan de haak te hangen. Dirickx is 36 en wil zich naar eigen zeggen toeleggen op een “normaal leven”.

Dirickx was sinds 2000 één van de boegbeelden van de Yellow Tigers met meer dan 250 interlands op de teller. Met het behalen van de bronzen medaille op het EK 2013 in Berlijn bereikte ze daar als typische ploegspeelster en één van de beste spelverdeelster van Europa het hoogtepunt uit haar carrière. De ontgoocheling bleef het nét niet behalen van de verdere kansen op olympische kwalificatie begin dit jaar. Ze heeft wel een palmares om u tegen te zeggen met het behalen van de Top Teams Cup (met Murcia) en een finaleplaats in de Champions League.

In België begon de speelster uit Halle bij Tongeren en Herentals, waarna een schitterende Europese loopbaan volgde: ze haalde de Supercup in Italië, Spanje en Turkije, ze werd kampioen in Turkije (Fenerbahce, 2010), Roemenië (Gelati) en Spanje (Murcia), ze behaalde de beker in Turkije en Spanje en ze haalde ereplaatsen bij diverse Italiaanse ploegen (Vicenza, Reggio Emilia, Sassuelo, Busto Arsizio, Conegliano, Piacenza) en Poolse toppers zoals Wroclaw en Gornicza. Vorig seizoen bracht ze het bescheiden Turkse Bursa naar een vijfde plaats.