Obama noemt zichzelf een feminist
Foto: AFP

Barack Obama, de huidige president van de Verenigde Staten, heeft in een essay verklaard feminist te zijn. ‘Het is een plicht om seksisme tegen te gaan’, zegt hij.

In zijn essay, die volledig gepubliceerd werd in het magazine Glamour, heeft Obama het over zijn vrouw en zijn dochters. Hij schrijft over hoe hij het als vader moeilijk heeft met zijn dochters die uiteindelijk ook het ouderlijke huis zullen verlaten.

‘Maar een ding maakt me optimistisch: het is een bijzondere tijd om een vrouw te zijn. De vooruitgang die we maakten in de laatste honderd, vijftig en zelfs de laatste acht jaren heeft ervoor gezorgd dat het leven van mijn dochters een stuk beter is dan het leven van mijn grootmoeders’, klinkt het. ‘En ik zeg dat niet alleen als president, maar ook als feminist.’

‘Toch hebben we nog veel werk voor de boeg om de vooruitzichten van vrouwen en meisjes in de hele wereld te verbeteren. Ik blijf werken aan een goed beleid, maar de belangrijkste verandering die we moeten maken is een verandering binnenin onszelf’, zegt Obama verder.

‘Het is een plicht om seksisme te bestrijden’, zegt hij uiteindelijk.