Hevige strijd om Aleppo duurt voort
Foto: Photo News

Het Syrische regime en de Russen zijn donderdag de rebellenwijken in de Syrische stad Aleppo blijven bestoken. Ook op de grond woedt de strijd om de strategische stad voort, melden verschillende bronnen.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Groot-Brittannië opereert, werden de oppositiewijken al-Qalasa en Bustan al-Qasr, en een elektriciteitsbedrijf in het oosten van Aleppo gebombardeerd. Ondertussen werd op de grond hevig gevochten, vooral in de zuidwestelijke delen van de stad.

Volgens activist Ammar Jello, die zich bevindt in de buurt van de grens van Syrië met Turkije, werd een vluchtelingenkamp in het westen van Aleppo bestookt door twaalf ongeïdentificeerde vliegtuigen. Daarbij zouden minstens twee mensen omgekomen zijn. De Syrische staatsradio meldde dan weer dat de rebellen regeringsgezinde delen van Aleppo hebben bestookt en dat daarbij tientallen mensen gewond zijn geraakt.

Afgelopen nacht zijn volgens het Observatorium al minstens 16 burgers, onder wie vier kinderen, omgekomen bij bombardementen op rebellengebied in Aleppo.

Hevige strijd om Aleppo duurt voort
Foto: Photo News
Hevige strijd om Aleppo duurt voort
Foto: AFP