José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA) heeft donderdag de zevende rit in de Ronde van Portugal (Por/2.1) gewonnen. De Portugees toonde zich na 182 kilometer de snelste in Castelo Branco in een sprint, hij haalde het voor zijn landgenoot Samuel Caldeira (W52-FC Porto) en de Italiaan Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli). Rui Vinhas (W52-FC Porto) behoudt zijn leiderstrui.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met vijf renners: Alejandro Marque, Mario Gonzalez, Adam Phelan, Benat Txoperena et Yoann Barbas. Ze kregen nooit meer dan vijf minuten van het peloton waar W52-FC Porto, van leider Vinhas, Androni-Sideremec en Caja Rural de wedstrijd controleerden.

De laatste drie vluchters Marque, Phelan en Txoperna werden op 2 km van het eind gegrepen waarna het peloton zich voorbereidde op een massasprint. Na een derde plaats in de proloog, een derde plaats in de eerste rit en een tweede stek in de tweede rit was het dan eindelijk toch raak voor Gonçalves, die ook in 2015 een rit won in de Ronde van Portugal en dit jaar al het eindklassement van de Ronde van Turkije op zak stak.