Dohmen geeft Red Lions vijftig procent kans tegen Britten
Foto: Photo News

Groot-Brittannië is zaterdag de eerste tegenstander van de Red Lions in het olympisch hockeytoernooi. De kapitein schat de kansen van de Lions op vijftig procent. “We hebben de Britten de jongste rijd al verscheidene keren partij gegeven en we zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt een sleutelmatch, maar een nederlaag is nog geen drama. Omdat het de eerste wedstrijd is, hebben we er nog vier om iets recht te zetten.”

“We zijn nu sterker dan in Peking en in Londen, maar ook de concurrentie heeft ook niet stil gezeten. Hockey is een sport in evolutie. Zeker in de defensie is dat zo. Het wordt alsmaar moeilijker om te scoren. Het spreekt dan ook in ons voordeel dat we ons in onze recentste oefenmatchen heel efficiënt getoond hebben. Drie goals scoren in veertig minuten tegen Duitsland is niet iedereen gegeven. Het is duidelijk dat we nu beter in vorm zijn dan tijdens de Champions Trophy. Hier in Rio zijn we stevig van start gegaan en hebben we daarna drie dagen volledig rust genomen. Dat heeft ons goed gedaan. We zijn fris nu. Fysiek zijn we top. Na onze laatste trainingen van donderdag zijn we helemaal klaar voor de wedstrijd van zaterdag.”

“Op de Spelen zijn alleen maar goede teams. Vanaf de kwartfinales gaan vorm en frisheid het verschil maken. We zijn in staat om van iedereen te winnen, maar dat betekent niet dat we al op het podium staan.”