Officieel: Anderlecht rondt komst twee nieuwkomers af

Anderlecht heeft donderdagavond twee inkomende transfers afgerond. De 28-jarige Spanjaard Diego Capel komt over van het Italiaanse Genoa, de 25-jarige Pool Lukasz Teodorczyk wordt voor één seizoen uitgeleend van Dinamo Kiev. Dat heeft de Belgische recordkampioen laten weten op de clubwebsite.

Capel kreeg zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona en trok in 2004 naar Sevilla, waar hij 126 wedstrijden speelde. Tussen 2011 en 2015 stond hij op de loonlijst bij het Portugese Sporting, eind augustus 2015 verkaste hij naar Genoa. Bij de Brusselaars vindt de tweevoudige international Sebastien De Maio terug, ook hij speelde vorig seizoen nog bij Genoa.

Eerder op de dag raakte al bekend dat ook de Pool Lukasz Teodorczyk de rangen van de Brusselaars komt versterken. De spits wordt door Dinamo Kiev voor één seizoen uitgeleend. Dat hebben zowel Dinamo Kiev als Anderlecht bevestigd.

“Lukasz Teodorczyk brak door bij Polonia Warschau waarna hij doorstroomde naar Lech Poznan. Hij scoorde in de Poolse competitie aan de lopende band. Dat leverde hem een contract op bij Dinamo Kiev. Kiev leent de Poolse spits nu uit aan Anderlecht, dat ook een optie tot koop kon afdwingen”, aldus paars-wit.