Darcis heeft ticket voor kwartfinales beet, vier Belgen bij laatste acht in Liberec
Foto: Photo News

Steve Darcis (ATP 134) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi van het Tsjechische Liberec (gravel/42.500 euro).

De als tweede geplaatste Luikenaar nam in zijn tweederondepartij in twee sets de maat van de Oostenrijkse veteraan Jurgen Melzer (ATP 328), voormalig nummer acht van de wereld. Na 1 uur en 4 minuten stonden de 6-3 en 6-2 setstanden op de tabellen, in de kwartfinales wacht de Fransman Mathias Bourgue (ATP 192).

Eerder op de dag verzekerde ook Joris De Loore (ATP 235) zich van een plaatsje bij de laatste acht. De Bruggeling won in de tweede ronde in 1 uur en 16 minuten met 6-3 en 6-2 van de Kazach Dmitry Popko (ATP 238). Om een plaats bij de laatste vier neemt De Loore het vrijdag op tegen de Italiaan Riccardo Bellotti (ATP 278). Oostendenaar Kimmer Coppejans (ATP 159) werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Het vijfde reekshoofd liet zich verrassen door thuisspeler Vaclav Safranek (ATP 344). De Tsjech, die dankzij een wildcard op de hoofdtabel kwam, had net geen twee uur nodig voor een 6-3, 2-6, 6-3 zege.

Zo spelen vier landgenoten de kwartfinales in Liberec, woensdag wonnen immers ook zevende reekshoofd Arthur De Greef (ATP 175) en Germain Gigounon (ATP 327) hun duel in ronde twee. De Greef treft nu de Portugees Pedro Sousa (ATP 224), qualifier Gigounon Safranek, de boeman van Coppejans.