Jonckheere blijft KV Oostende trouw
Foto: BELGA

Michiel Jonckheere heeft zijn contract bij KV Oostende met twee seizoenen verlengd. Dat heeft de kustploeg donderdag laten weten op zijn website. De 26-jarige middenvelder ligt nu tot eind juni 2019 vast bij KVO.

“In 2011 belandde Michiel via Club Brugge en Zulte Waregem aan de kust”, aldus KV Oostende. “De middenvelder ontpopte zich meteen tot basisspeler en promoveerde met KVO in 2013 naar eerste klasse. Samen met aanvoerder Sébastien Siani is hij trouwens de enige overgeblevene van die kampioenenploeg van 2013”, klinkt het. “Na de komst van enkele nieuwe spelers had Michiel het na de promotie aanvankelijk moeilijk om een basisplaats af te dwingen in eerste klasse. Toen KVO in 2014 Play-off II won, ontpopte hij zich wel tot smaakmaker en vorig seizoen claimde hij steeds steviger zijn basisplaats. Zijn persoonlijke hoogtepunten waren zijn twee goals in de 5-2 zege tegen AA Gent en de late gelijkmaker op de slotspeeldag tegen Club Brugge”.

Jonckheere en KVO krijgen vrijdag op speeldag twee in de Jupiler Pro League landskampioen Club Brugge over de vloer, het wordt hun eerste wedstrijd in de nieuwe Versluys Arena.