Opnieuw stap dichter bij bouw van nationaal voetbalstadion op Heizel

De vrederechter van Grimbergen heeft donderdag een bezoek gebracht aan parking C van de Heizel in het kader van de procedure die Ghelamco is opgestart om de verjaring te bekomen van een buurtweg die dwars door dit terrein loopt. De schrapping van deze weg is een voorwaarde voor Ghelamco om een bouwvergunning te krijgen voor het nationale voetbalstadion dat het hier wil bouwen.

Ghelamco wil met de procedure aantonen dat de weg al meer dan 30 jaar in onbruik is, waardoor de gemeente Grimbergen een verzoek kan indienen om die uit de Atlas des Buurtwegen te schrappen. “Het buurtcomité ‘Geen Stadion op Parking C’ is tussengekomen met de eis dat de buurtweg moet behouden worden omdat deze nog steeds gebruikt wordt voor lokaal verkeer en van verjaring dus geen sprake is”, aldus advocaat Jürgen De Staercke, die de belangen van het comité verdedigt.

Het is nog onduidelijk wanneer de vrederechter een vonnis zal vellen. Op het vredegerecht van Grimbergen weigerde men donderdag elke commentaar. Indien de Grimbergse vrederechter de eis tot verjaring verwerpt, is beroep nog mogelijk, maar loopt het hele bouwproject van het voetbalstadion andermaal vertraging op.