Loodzware loting voor Flipkens in Rio, haalbare kaarten voor Wickmayer en Goffin
Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens en David Goffin in Rio Foto: Photo News

Kirsten Flipkens heeft geen geluk met de loting op het olympisch tennistoernooi: onze landgenote stoot in de eerste ronde al op Venus Williams. Yanina Wickmayer treft Barbora Strycova, David Goffin moet het opnemen tegen Sam Groth.

‘Flipper’ (WTA 62) werd in de eerste ronde van het enkeltoernooi bij de vrouwen aan niemand minder dan vijfde reekshoofd Venus Williams (WTA 6) gekoppeld. De oudere zus van Serena, dit jaar nog finaliste op Wimbledon, pakte op de Spelen van 2000 in Sydney nog olympisch goud in het enkelspel. Ze speelde eerder al drie keer tegen de Kempense en leidt met 2-1, hun laatste onderlinge confrontatie dateert van de US Open van 2013 (toen won Williams met 6-1 en 6-2).

Ook Yanina Wickmayer (WTA 36), de Belgische nummer één, ontmoet ook een reekshoofd, zij moet de baan op tegen de als zestiende geplaatste Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21). De Tsjechische leidt in de onderlinge duels met 2-1.

Bij de mannen lootte achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) met de Australiër Sam Groth (ATP 168) een haalbare kaart. Het wordt hun eerste confrontatie, bij winst mag de Luikenaar in ronde twee de baan op tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 76) of de Israëliër Dudi Sela (ATP 65).

Loodzware loting voor Flipkens in Rio, haalbare kaarten voor Wickmayer en Goffin
Voor David Goffin gaat de weg naar de finale (op basis van ranking) over Groth, Dzumhur, Cuevas, Nadal én Djokovic Foto: Twitter