Michelingids Singapore deelt sterren uit aan eetkraampjes
Chan Hon Meng aan het werk Foto: AFP

Om een Michelinster binnen te halen, hoef je niet altijd te investeren in gesteven tafellakens of blinkende glazen. Ook twee eenvoudige eetkraampjes in Singapore kunnen voortaan uitpakken met een sterrenkeuken.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle en Hill Street Tai Hwa Pork Noodle zijn de eerste eetkraampjes ter wereld die bekroond werden met een Michelinster. Ze bevinden zich allebei in Singapore, ondanks wat de eerste u wilt laten vermoeden.

De Maleisische eigenaar Chan Hon Meng leerde de kneepjes van het vak van een chef uit Hongkong, vandaar de eigenaardige naam. Zijn eetkraampje - dat hij in 2009 opende in het Chinatown Complex - ziet er niet anders uit dan alle anderen, en voor de prijs moet je het ook niet laten: een gerecht kost er zo’n twee dollar.

Sinds de bekroning van Michelin zijn de wachtrijen evenwel nog langer geworden. Chan Hon Meng werkt zeventien uur per dag in zijn kleine keuken waar hij dagelijks ongeveer 180 kippen verwerkt in gerechten, dertig meer dan voor de toekenning van de Michelinster.