Maakt Lukaku met toptransfer plaats voor historische overstap van Benteke?
Foto: AFP

Christian Benteke lijkt onder Jürgen Klopp geen toekomst meer te hebben bij Liverpool. Een transfer dringt zich dus op voor de Rode Duivel, die interesse geniet van Premier League-clubs als Sunderland en... Everton, de stadsrivaal van de Reds.

Bij Sunderland lijkt de nieuwe manager David Moyes erg gebrand op de komst van een krachtige targetspits, en hij ziet in Benteke de ideale invulling van dat profiel. De Black Cats zouden zo’n 35 miljoen euro veil hebben voor de bonkige spits.

Eerder leek Crystal Palace het concreetst voor Benteke, maar de Londense club weigerde de transfersom van 35 miljoen euro op te hoesten. Liverpool wil die vraagprijs niet laten zakken, hoewel Benteke compleet uit beeld is verdwenen bij de Reds. Geen wonder: de club betaalde een jaar geleden nog 46,5 miljoen aan Aston Villa, waar hij 42 doelpunten had gescoord in 89 wedstrijden.

Maakt Lukaku met toptransfer plaats voor historische overstap van Benteke?
Romelu Lukaku met huidig Belgisch bondscoach Roberto Martinez bij Everton

Nu blijkt ook Everton interesse te hebben in de Rode Duivel, voor het geval Romelu Lukaku dan toch vertrekt naar Chelsea. Eerder deze week weigerde de club een bod van 67 miljoen euro van de ex-club van Lukaku. Een nieuw bod (80 miljoen euro én afgeserveerde spits Loic Remy) lijkt echter in de maak.

Als Benteke de overstap maakt van Anfield naar Goodison Park, zou hij de eerste speler in 24 jaar worden die rechtstreeks van Liverpool naar Everton gaat. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 1992, met de transfer van verdediger Gary Ablett.