Obbi Oulare voorgesteld bij Zulte Waregem: “Wil leren uit mijn fouten”
Foto: Photo News

De 20-jarige Obbi Oulare vindt dat zijn keuze om dit jaar uitgeleend te worden aan Zulte Waregem de best mogelijke was. Dat zei de jonge aanvaller donderdag, bij zijn voorstelling bij de West-Vlaamse eersteklasseclub. De zoon van Souleymane Oulare wordt uitgeleend door het Engelse Watford, waar hij nog onder contract ligt tot 2020.

“Het is plezant om thuis te komen”, opende Oulare. Dat mag letterlijk genomen worden, want Oulare werd geboren in Waregem. Toen speelde zijn vader nog bij KSV Waregem. “Ik heb wel geen herinneringen meer aan vroeger. Ik woonde hier amper zes maanden.”

Oulare wil dit jaar vooral spelen en het plezier in het voetbal terugvinden. “Spelen is belangrijk. Vorig jaar heb ik niet gespeeld, maar het was geen verloren jaar. Ik heb veel gezien en ben volwassener geworden. Ik wil nu uit mijn fouten leren”, aldus Oulare, die wel hoopt terug te keren naar Engeland. Hij kreeg bij Watford te horen dat hij een project voor de lange termijn is. “Dit is geen stap terug. Ik wil hier terug opbouwen en continuïteit inbouwen. Ik krijg alvast veel vertrouwen van coach Francky Dury. Er waren nog opties, uit het buitenland maar ook van andere Play-off 1-kandidaten. Maar Zulte Waregem is de beste keuze”, vertelde Oulare.

Oulare trekt zich op aan Thorgan Hazard en Junior Malanda, die na hun uitleenbeurt bij Essevee in de Duitse Bundesliga terecht kwamen. “Maar de eerste stap is nu terug fit geraken”, besloot Oulare, die normaal binnen een zestal weken speelklaar zou moeten zijn. Ondertussen kan hij zich ook richten op een heuglijke gebeurtenis, want Oulare en zijn vriendin verwachten op 16 augustus hun eerste kindje, een dochtertje.