Vrouw streamt politie-inval op Facebook
Korryn Gaines Foto: foto: instagram/@shesyourmayesty
In de Verenigde Staten is bij een politieactie een 23-jarige vrouw om het leven gekomen. Drie agenten vielen haar appartement binnen en schoten haar na zeven uur onderhandelen neer. Stukken van de actie werden live door de vrouw gestreamd op Facebook en Instagram. Facebook reageerde door te accounts offline te halen.

In Baltimore is de 23-jarige Korryn Gaines om het leven gekomen bij een politie-inval in haar appartement. Toen drie agenten bij de Amerikaanse vrouw aanbelden, haalde die meteen haar wapen boven. Bijna zeven uur lang heeft de vrouw zich samen met een vijfjarige jongen in het appartement verschanst. De oom van Korryn Gaines, Jermaine Barnett, vertelde The Baltimore Sun dat het om haar zoon gaat. De lokale politie wil dit nog niet bevestigen.

Gaines moest voor de rechtbank verschijnen wegens verkeersovertredingen en weerspannig gedrag. Bij een zoveelste afwezigheid in de rechtszaal gingen de agenten haar bij haar thuis ophalen. Daar liep het dus grondig fout.

Toen het lange onderhandelen niets opleverde, begon Gaines wild om zich heen te schieten. De politie schoot de vrouw meteen neer, ze overleed ter plaatse. Ook de jongen raakte lichtgewond maar voorlopig is nog niet duidelijk wie hem raakte.

'Live op Facebook'
Opvallend is dat Korryn Gaines met een getrokken wapen en smartphone in de hand volledige stukken van de politieactie streamde op sociale media. Op haar Facebook- en Instagram-account kreeg ze veel steunbetuigingen van familie en vrienden. Die raadden haar aan om zich niet over te geven aan de politie.

Politiechef Jim Johnson vroeg Facebook hierop om Gaines’ accounts te blokkeren, wat Facebook volgens persbureau American Press en Johnson meteen deed. Facebook wil dit voorlopig niet bevestigen.