Souvenir voor de rijken: een professionele vakantievideo

Vergeet foto’s, wie zijn reis wil vastleggen kiest vandaag voor een video en dan nog het liefst gefilmd vanuit de lucht met een drone. Wie zelf niet zo handig is met de apparatuur óf voor niet minder dan een professionele video gaat, kan daarvoor ook de juiste mensen inhuren. De cameraman van James Bond bijvoorbeeld.

Enkele skiresorts boden afgelopen seizoen al de optie om je afdaling te laten filmen vanuit de lucht, door een drone. Maar nu gaan enkele bedrijven nog een stap verder, en maken het mogelijk om je op vakantie te laten volgen door een professioneel cameraman, die nadien een indrukwekkende vakantievideo aflevert.

Black Tomato bijvoorbeeld, een Londens bedrijf dat luxereizen op maat aanbiedt, heeft daarom de Amerikaanse filmmaker Tim Browning aangeworven, die al op de set stond van blockbusters zoals Spectre, Skyfall en Star Wars: the force awakens.

Volgens Tom Marchant, mede-oprichter van Black Tomato, is het een win-winsituatie voor beide partijen: cameramannen kunnen tussen twee films door naar nieuwe plaatsen reizen en hun portfolio uitbreiden, terwijl reizigers met een nauwelijks te overtreffen souvenir naar huis gaan.

Goedkoop is het niet. De startprijs per persoon voor een weekenduitstap met Browning als special guest kost minimum 5.500 Amerikaanse dollar. Wie genoegen neemt met een cameraman met minder indrukwekkend cv kan de prijs evenwel nog drukken. Nog andere bedrijven, zoals UrLife, gaan niet mee op reis, maar kunnen wel verzamelde clips combineren tot een filmpje.